Jag drog ett kort…Juniper (Enbär)

Orakelkort har jag använt mer eller mindre största delen av mitt vuxna liv. De ger ofta ett djupare perspektiv på situationen du är i, vad du behöver just nu och är oftast huvudet på spiken! Har du någon gång dragit ett kort som du genast känt motstånd till eller inte kunnat känna igen dig i?

Jag drog ett kort från Essential Oils Healing Deck och fick Juniper; Enbär: ”Promotes Self-Acceptance and Defeats Fear” (”Främjar självacceptans och besegrar rädsla”)

Jag drog ett kort från Essential Oils Healing Deck och fick Juniper; Enbär: ”Promotes Self-Acceptance and Defeats Fear” (”Främjar självacceptans och besegrar rädsla”) Förvånande! Den meningen känns inte alls rätt för mig. Jag känner inte att jag behöver stöd för varken självacceptans eller rädslor. Men jag vet också att man kan tolka en mening på många olika sätt, så jag öppnade boken för att läsa mera.

Rädd? Nej, jag är inte rädd…eller… rädsla för att misslyckas? Jaaa, hm… ja, det kanske jag är… det är jag nog.

Du kanske känner dig annorlunda eller missförstådd, att du inte får stöd av omvärlden och drar dig undan människor…? Ja, joo… det bor nog en eremit inom mig, men jag trodde alltid att det var ett släktdrag… vad om det är ett beteendemönster med grund till rädsla att missförstås? Vad om det är en rädsla att inte räcka till, bli sedd, omtyckt, älskad..

Symtom som ont i lederna… ja, jag har värk i ena leden på vänstra ringfingret, men den kom ju av att jag snubblade handlöst och tog emot mig med händerna… Och vad kände jag eller tänkte på just innan det hände? Jag kommer inte exakt ihåg vad jag tänkte, men nog hade det något att göra med att jag kände mig ensam och misslyckad just o den stunden…

Ja, där var det då! Efter denna undersökning så tolkar jag ”främjar självacceptans och besegrar rädsla” på ett helt annat sätt. Att det inom mig finns en inre rädsla för att inte vara accepterad eller för att misslyckas med det jag drömmer om, ja, det kan jag nog relatera till. Juniper ~ Enbär eterisk olja sätter jag på inköpslistan, men jag har faktiskt en burk med enbär plockade från våra egna enar i vårt sommarparadis i Malax skärgård som jag genast kan ta i bruk. Krossade enbär i råkakao är ju gott!

Krossade Enbär, 1tsk Råkakao, 1 tsk Maca-pulver (valfritt), En nypa oraffinerat Havssalt, Honung, Kokosolja, Kokosmjölk (valfri mjölk), varmt vatten. Rör om och Njut!

Så, när du känner motstånd, gräv djupare så att du finner din inre sanning. Ju starkare och fortare du säger Nej till någonting, desto mera säkert är det att det ligger något och gror under det. Vågar du gräva för att se efter?

Vill du veta mera om eteriska oljor eller vilken olja som kunde vara för dig just nu? Ta kontakt eller gå in på My Young Living Web Shop.

Känner du att du har fastnat och behöver hjälp med att gräva lite djupare för att komma vidare? Då kanske Coaching eller Kvanthypnos är något för dig.

– Enbär har använts genom tiderna både inom matlagning och dryck, men även för dess renande effekt. I forntida Egypten, Kina och Tibet användes enbär som medicin och i reningsceremonier. De har även använts bl a för att främja immuniteten. Enbär har även en reducerande effekt på svullnader och överflödiga vätskebildningar. Genom tiderna har den även använts som stöd för urinvägarna och njurarna. Eterisk olja av Enbär är en varm olja som även kan lätta på ryggont och befrämja blodcirkulationen t ex för kalla händer och fötter. Enbärens renande effekt stöder både den kroppsliga, emotionella och andliga reningsprocessen. Passar bra för dem som drar sig undan folk eller livet, som känner sig missförstådd eller upplever att hen är utan stöd från omvärlden, för dem som har en ointresserad syn på livet som får dem att känna sig dystra och stela i kroppen, symptom som stela och sjuka leder. Enbär sägs även hjälpa en att bryta igenom stagnation, ta itu med problem och bekymmer och hjälper till att övervinna rädsla för att misslyckas som håller människor tillbaka.

Källa: The Essential Oils Healing Deck av Michelle Schoffro Cook, DNM, PhD, 2020

Observera! Vid sjukdom och långtidsbesvär, ta kontakt med läkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s