Hösten börjar, hur går det med ditt välmående? / Syksy alkaa, pidätkö silti huolen hyvinvoinnistasi?

(Löydät suomenkielinen teksti skrollaamalla alaspäin.)

Jag älskar hösten, egentligen älskar jag alla årstider, men hösten är som en frisk fläkt av skapande och förnyelse. Dock kommer det inte av sig själv. Det kräver en medvetenhet då du medvetet planerar din tid så att den räcker till för det Du behöver för att må bra. Att du medvetet ser vad du behöver ändra på, lämna bort eller lägga till.

Jag blir alltid lika omtumlad när dagarna plötsligt fylls med möten, planering, skola, undervisning och allt möjligt annat som följer med. Eftersom jag är högkänslig och extraordinärt emotionell så känner jag in allt som händer omkring mig. Även då jag medvetet jordar mig och förbereder mig både energetiskt och mentalt, blir jag lätt påverkad av omgivningen på stora möten med mycket folk. Som tur är dessa inte så ofta.

Så, för att ta med mig allt jag lyckats skapa för mitt välmående under de lediga sommarmånaderna, coachar jag mig själv. Tanken är att få in det jag behöver för att stärka mig själv, så att jag är i min fullaste kraft även när höstens program slår till med all sin kraft. Att jag ser till att tiden räcker till för self-care varje dag, i olika form, kunna känna in och intuitivt använda mig av olika versioner av andliga övningar, motion, frisk luft, skapande, fritid med familj och vänner osv.

Ett redskap som jag använder är en simpel veckoplanering där jag kan sätta in de versioner av de olika aktiviteterna som resonerar just den dagen där jag har öppen tid t ex en kaffestund med den bästa kompisen via Zoom, eftersom hon bor några hundra kilometer härifrån. Att komma ihåg att sätta in något som fyller min inre källa varje dag.

🌿 Hur känner du dig just nu inför hösten?

🌿 Vad känner du att du behöver för att må bra?

🌿 Har du koll på din vecka eller är det en diffus röra?

🌿 Vad behöver du för att få ordning och reda på din vardag?

Känner du att du behöver hjälp med att få överblick över din vardag? Hjälp att se vad du behöver mera eller mindre av? Kanske andlig* coaching skulle vara någonting för dig?

Andlig* Coaching har att göra med kontakten till dig själv, ditt inre, din själ. Det har däremot inget att göra med religion eller andra trosuppfattningar. I Andlig coaching är kärnpunkten Du Själv samt ett redskap att återupprätta en medveten kontakt till Din Inre Ledning.

Läs mera här:

🌿🍃🍂🥀🍂

Suomeksi:

Rakastan syksyä, rakastan todella kaikkia vuodenaikoja, mutta syksy on kuin raikas tuuli jo tuo mukanaan luominen ja uudistuminen. Se ei kuitenkaan tule itsestään. Se vaatii tietoisuutta suunnitellessaan aikaansa tietoisesti, niin että se riittää siihen, mitä tarvitsee pysyäkseen omassa voimissaan. Että tiedostaa mitä täytyy muuttaa, jättää pois tai lisätä.

Olen aina täysin hämmentynyt, kun päivät ovat yhtäkkiä täynnä kokouksia, suunnittelua, koulua, opetusta ja kaikkea muuta, mitä siihen syksyn alkuun liittyy. Koska olen erittäin herkkä ja erittäin tunteellinen, tunnen kaiken mitä tapahtuu ympärilläni. Vaikka maadoitan itseäni tietoisesti ja valmistelen itseäni niin energisesti että henkisesti, ympäristö vaikuttaa minuun helposti suurissa kokouksissa, joissa on paljon ihmisiä. Onneksi nämä eivät ole niin usein.

Joten olen itseni valmentajani. Tarkoitus on siirtää mitä olen onnistunut luomaan hyvinvoinnilleni kesäkuukausien aikana tulevalle syyskaudelle. Ajatuksena on saada tarvitsemani vahvistaakseni itseäni niin, että olen täydessä vahvuudessani myös silloin, kun syksyn ohjelma iskee kaikella voimallaan. Varmistan, että joka päivä on tarpeeksi aikaa itsehuoltoon eri muodoissa, jotta voin intuitiivisesti käyttää erilaisia versioita henkisistä harjoituksista, liikunnasta, raikkaasta ilmasta, luomisesta, vapaa-ajalta perheen ja ystävien kanssa jne.

Käytössä oleva työkalu on yksinkertainen viikoittainen suunnittelu, johon voin laittaa versioita erilaisista aktiviteeteista, jotka tuntuvat hyvälle juuri sinä päivänä ja sopii siihen kohtaan jossa minulla on ”avoin aika”, kuten kahvitauko parhaan ystäväni kanssa Zoomin kautta, koska hän asuu muutaman sadan kilometrin päästä. Täten muistan ja pidän huolen siitä että teen jotain, joka täyttää sisäisen lähteeni joka päivä.

🌿 Miltä tuntuu juuri nyt kun syksyn on valloittamassa arkea?

🌿 Mitä tarvitset voidaksesi hyvin?

🌿 Onko sinulla viikkoasi hallinnassa, vai onko se täyttä sotkua?

🌿 Mitä tarvitset saadaksesi viikkosi selkeäksi ja toimivaksi?

Tarvitsetko apua saadaksesi yleiskuvan jokapäiväisestä elämästäsi? Apua nähdä, mitä tarvitset enemmän tai vähemmän? Ehkä Henkinen* Valmennus olisi avuksi sinulle?

Henkinen* Valmennus liittyy yhteyteen itseesi, sisäiseen itseesi, sielusi. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä uskonnon tai muiden uskomusten kanssa. Hengellisessä valmennuksessa ydin on sinä itse ja työkalu palauttaaksesi tietoinen yhteys sisäiseen lähteeseesi.

Är du redo att planera din tid? / Oletko valmis suunnittelemaan ajankäyttöäsi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s