En värld utan pengar…

Än en gång finner jag mig i den situationen att jag ifrågasätter mitt val av att ta inträde för förvärv av min tid, min fulla uppmärksamhet och all min kunskap och öppenhet för att hjälpa andra till att finna välmående och healing. Du vet, det där globala, kulturella mindervärdeskomplexet som vi jobbar på att ändra? Att lära sig att värdesätta, respektera och älska sig själv, sin tid och sina skapelser (ens arbete).

Hur kommer det sig i en värld där allting kostar, att man ifrågasätter inträdet till ett evenemang man vill delta i, att man tycker att det borde vara gratis eller högst kosta 5€? Utan att alls tänka på att i och med ett pris har även evenemanget ett djup och värde. Att platsen för evenemanget har ett pris det med som skall betalas i pengar och att även om healing är en själsuppgift så är det även ett jobb med många års arbete och studier bakom samt en del av ens tid, uppmärksamhet och kraft. Visst behöver man lön det? Inte jobbar man ju gratis eller hur?

Ända sedan liten hade jag en dröm om en värld utan pengar. Jag såg visionen så starkt framför mig när läraren under en historielektion pratade om hur man böt till sig tjänster med ekorrskinn. Skillnaden i min vision och historian var den att man gav och tog med vetskap om att allt det man behöver finns till hands för var och en, eftersom man delar med sig av det man har som livsgåva och passion av hela sitt hjärta och med glädje till den som behöver. I gengäld får man på samma vis tillbaka det man själv behöver, från någon annan som har det som själsuppgift och unik gåva. Hen får i sin tur sina behov tillfredsställda på annat håll.

Så med denna vision i hela mig, i alla mina sinnen, tror jag att någon gång, när alla maktmönster och egon brutit ihop, har vi en värld där allt och allting har en djupare mening, en djup respekt och djupt värde. Likvärdighet, Glädje, Gemenskap och Kärlek. Vi gör det redan nu, genom att välja hur vi tänker och känner, genom att värdesätta allt och alla likvärdigt, tillsammans i frihet och glädje.

Tack för att du läste min blogg 💛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s