Vintervila

”I naturen är det gott att vila

För ett år sedan i januari-februari 2018 pågick stora rensningar för många. Med rensningar menar jag både frivilliga och ofrivilliga, fysiska och icke fysiska rensningar för att göra plats för allt det nya som vår inre sanning önskade att vi skulle manifestera. Själv hade jag en lång period av inre rensningar som gjorde mig väldigt trött och jag behövde dra mig tillbaka så gott jag kunde från både arbete och omgivning. Det var omtumlande och skrämmande då jag samtidigt började förnimma hjärtats önskningar som jag gömt undan så väl, (just för att det var så skrämmande). Samtidigt var det också väldigt intressant då sådana här djupa och stora medvetna* rensningar var nytt för mig.

Jag är en väldigt aktiv person och mår bra av att vara kreativ och skapa. Det håller också energiflödet igång så att det inte stagnerar på grund av samma rutin dag ut och dag in. Det är inget fel på rutin, den behövs också bara den ändras lite med jämna mellanrum så att energin hålls flödande t ex genom att ändra på i vilken ordning du utför dina dagliga göranden. Det som var nytt för mig var att lära mig gå i ide. Att vintern är en tid då vi bör sakta ned precis som naturen och djuren gör. Jag minskade på allt jag kunde och fick även djupare insikter om vad som inte längre var i samklang med mig och vart jag var på väg. Att välja bort det överflödiga, det jag samlat på mig som en säkerhet ”i fall om”, som i stället blev till en börda och fördunklade det jag verkligen ville och hade för avsikt göra.

”Naturen helar kropp och själ”

Att vara i vintertid innebär att vara i ett vilotillstånd. Att ge sig tid till sig själv. Vi kan inte prestera hela tiden och om vi inte tar paus så kör vi på i gamla hjulspår tills vi får motorstopp. Genom att ta paus och byta olja samt fixa de gamla, kanske rostiga delarna, möjligen byta ut någon del till en ny, så tar vi hand om oss så att vi i stället är redo och i vår fulla kraft när vi efter vinterns vila går in i nästa period, våren, som kommer med nya frön som ska sås i vår näringsrika jord, i oss själva.

Tacksam över allt jag lärt mig under förra årets långa vintertider som emellanåt sträckte sig långt in på sommaren och ända in på höstens kant, kan jag nu njuta av denna tid på ett helt nytt sätt.I djup insikt och kärlek till mig själv och min kropp minskar jag på mina göranden och sätter in allt som när min kropp och själ. Just nu är vintern i sitt bästa skede då vi får näring från moder jords vackra natur i snöklädda kreationer och vintersol. Vi är redo att efter den mörka tiden vakna upp för reparation, förnyelse och uppdatering av oss själva för att småningom ta emot våren och sommaren. En fantastisk tid, denna årstid, i vintervila.

*Med ”medvetna rensningar” menar jag att medvetet rannsaka mitt inre och yttre, min personliga utveckling samt min tillvaro i arbetsliv och på fritid och att göra de förändringar jag anser nödvändiga för att allt ska vara i samklang med min innersta sanning.

©️ Pia Lindvall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s