Jag mötte ett par påfågelögon…

Jag tog mig en lång promenad eftersom jag behövde rensa ut både tankar och kroppsspänningar som så lätt blockerar flödet. Jag valde en solig rutt längs med spångar ut till fågeltornet där man lätt kan finna ro och glädje i att iaktta djur och natur. Våren är en fantastisk tid då man finner stor glädje i att bara se hur naturen skjuter upp nya skott mellan de torra, bruna fjolårslöven.

IMG_5868

Mitt på spången överraskades jag av fjärilsdans, en pardans runt i spiral. Full av glädje och ljus, runt mig, runt varandra och högre upp i skyn. Virvlande upp och ner tillbaka. Jag håller andan och bara suger in energin, dansen, lekfullheten, våren, allt det vackra, kärleken till allt och i allt. Fjärilarna dansade sin pardans, särade på sig emellanåt varav en satte sig på spången framför mig och visade sina vackra påfågelsögon då den bredde ut sina vingar i solskenet. Den höll mig sällskap en stund och virvlade sedan vidare.

Full av glädje och lättsamhet gick jag vidare mot fågeltornet där jag lät vinden  driva bort resterna av mina oroliga tankar. Där fåglarnas skrin över våtmarken helade min själ. Solens sken fyllde hela mitt väsen och jag kunde med lätta steg bege mig tillbaka till dagens sysslor. Färdig att dela med mig av allt jag har att ge med min egen energi fylld över bredderna. Jag hade sällskap på tillbakavägen av dansande påfågelögon.

Carina Solöga Högman skriver i sin bok Djurens språk (Mitten av Världen Förlag, 1994-2015, sjuttonde tryckningen) om påfågelsögans budskap så här:

”Världens skönhet ryms inom dig. Min gåva till dig är att dela med dig av dina inre kvalitéer.” 

Må dessa ord hjälpa dig att minnas din gudomliga essens, allt det vackra inom dig och att låta dig fyllas av den och därmed lysa upp hela din omgivning som endast du kan.

Med ljus och kärlek,

Pia

IMG_5871

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s